Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - فعالان صنعت پوشاک و نساجی آذربایجان شرقی در کنار پتانسیل‌های عظیم این خطه، با مشکلاتی دست و پنجه نرم می‌کنند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  تبریز ، صنعت نساجی و پوشاک در استان آذربایجان شرقی یک قرن سابقه دارد، این صنعت، مزیت‌های فراوانی دارد که توسعه آن موجب ایجاد اشتغال، ارزآوری و تولید ثروت ملی شده و ارزش افزوده بالایی خواهد شد؛ صنعت تولید پوشاک در ایران یکی از صنعت‌های استراتژیک است که 12 درصد در اشتغال زایی نقش آفرینی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صنعت نساجی و پوشاک یکی از صنعت‌های پرسود استان آذربایجان شرقی است که می‌تواند معضل بیکاری را حل کند، اما کم توجهی به این صنعت، موجب کاهش رشد و در نتیجه رکود در این عرصه شده است؛ اگر به کشورهای دیگر نگاهی بیندازیم به عنوان مثال در ایتالیا بیش از 14 شهرک طراحی و تولید لباس فعالیت دارد، یا در کشور همسایه ترکیه، تولید و طراحی لباس، صنعت مهمی به شمار می‌رود که بازار کشور ما را نیز دربرگرفته است.

نخستین کارخانه نساجی استان آذربایجان شرقی دهه اول سال 1300 راه اندازی شد و کم کم در شهرهای دیگر استان، این صنعت رونق گرفت، رشد نساجی از سال 1320 به مدت حدود 12 سال به اوج خود رسید.

روایت تسنیم از فراز و نشیب‌های قدیمی‌ترین کارخانه نساجی ایران / آیا چرخ نوستالژی 100 ساله ‌مازندرانی‌ها دوباره می‌چرخد؟

صنعت پوشاک و نساجی کلانشهر تبریز در هر دوره‌ای مورد توجه تجار و بازرگانان بوده است، قرار گرفتن تبریز در مسیر جاده ابریشم نیز این صنعت را در این خطه بیش از پیش رونق داد، در دهه 30 شمسی چند کارخانه بزرگ تولید پوشاک و نساجی در تبریز راه اندازی شد، در دهه 60 علیرغم آغاز جنگ تحمیلی و اعمال تحریم‌های سنگین اقتصادی از سوی دشمن، چرخ واحدهای نساجی با قدرت چرخید اما فعالیت نساجی تبریز در دهه 70 با مشکلاتی روبه رو شد؛ با این حال، آذربایجان شرقی هنوزهم به عنوان قطب نساجی و تولید صنعت پوشاک کشور حرف‌هایی برای گفتن دارد.

  آماده راه اندازی شهرک تخصصی پوشاک و نساجی هستیم 

 معاون صنایع کوچک شهرک‌های صنعتی استان آذربایجان شرقی در گفت‌وگو با تسنیم، با بیان اینکه صنعت نساجی از صنعت‌های اشتغال آفرین است، ابراز داشت: صنعت پوشاک جایگزینی ندارد و از گذشته وجود داشته و در آینده نیز بازار مختص به خود را دارد.

مطلبی افزود: 46 شهرک و ناحیه صنعتی در استان آذربایجان شرقی فعال است که می‌توانیم زمین به فعالان صنعت پوشاک واگذار کنیم که هم اکنون 107 واحد در کل استان دایر هستند.

وی با اشاره به اینکه برخی شهرک‌های صنعتی استان اختصاصی است، تاکید کرد: برای صنعت پوشاک و نساجی، شهرک تخصصی وجود ندارد اما شرکت شهرک‌های صنعتی آمادگی دارد اما لازمه آن تشکیل زنجیره خدماتی است به عنوان مثال ما در طراحی و برندسازی این صنعت با مشکل مواجه هستیم.

معاون صنایع کوچک شهرک‌های صنعتی استان آذربایجان شرقی همچنین تاکید کرد: در صنایع نساجی خوشه حوله بافی تشکیل شده که با همکاری انجمن نساجی پیش می‌رود و خدماتی در این زمینه به فعالین ارائه می‌شود.

 تدوین برنامه جامع صنعت نساجی آذربایجان شرقی 

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و کشاورزی استان آذربایجان شرقی نیز در گفت‌وگو با تسنیم گفت: برنامه جامع 5 ساله برای صنعت نساجی استان آذربایجان شرقی در دست تهیه است که نقاط قوت و ضعف و تهدیدها و فرصت‌ها بررسی شده و طبق آن استراتژی تعیین می‌شود.

یونس ژائله بر ضرورت بازنگری در عرصه صنعت نساجی استان و کشور شد و اظهار داشت: باید ریشه‌ای مشکل نساجی را حل کنیم و جلوی رانت گرفته شده و از کشاورزان و پنبه کاران نیز حمایت شود.

وی تاکید کرد: ما هنوز در مسائل ابتدایی و اولیه صنعت پوشاک و نساجی مانده‌ایم و برای دریافت نخ باید به کشوری مثل ازبکستان التماس کنیم، اما به فکر صادرات این محصولات هستیم.

مشکلات فعالان صنعت پوشاک 

یکی از فعالان صنعت پوشاک استان آذربایجان شرقی به خبرنگار تسنیم گفت: رشته طراحی لباس در هیچ کدام یک از دانشگاه‌های استان راه اندازی نشده در حالی که پتانسیل استان بسیار بالاست.

نجفی افزود: طراحان لباس باید آموزش‌های تخصصی را گذرانده و متخصصین مجرب پوشاک تربیت شوند تا نسبت به ابعاد طراحی لباس آگاهی کاملی داشته باشند.

وی داشتن دید هنری و خلاقیت را لازمه موفقیت صنعت پوشاک دانست و تاکید کرد: کارگاه‌های تولید لباس باید گسترش پیدا کرده و در داخل و خارج از ایران وارد رقابت شویم تا شاهد پیشرفت صنایع مرتبط با نساجی و پوشاک باشیم.

این فعال صنعت پوشاک با برشمردن برخی از مشکلات این صنعت تصریح کرد: رکود، مالیات و سود بالای تسهیلات، جریمه‌های بانکی و ورود برندهای غیرمجاز، از خطراتی است که فضای کسب و کار را تحت الشعاع خود قرار داده است، نوسانات در بازار هم برخی شرکت‌ها و کارخانه‌های بزرگ، را با رکود و ورشکستگی روبه رو کرده است.

به گزارش تسنیم، صنعت پوشاک تبریز و استان آذربایجان شرقی امروز تا جایی پیش رفته است که کشورهایی از قبیل عراق، ترکیه، گرجستان و برخی کشورهای همسایه، لباس و پوشاک خود را از این منطقه تهیه می‌کنند و این نشان دهنده جایگاه والای این صنعت در استان آذربایجان شرقی است که فرصت بزرگی برای بازار تولید پوشاک خطه آذربایجان به شمار می‌رود.

ضرورت دارد در کنار همه این پتانسیل و ظرفیت‌ها، فعالین صنعت پوشاک مورد حمایت دولت قرار بگیرند تا با توسعه کارگاه‌ها، ضمن اشتغال زایی و بهره گیری از نیروی انسانی، نگاهی جدیدی بر تن صنعت پوشاک استان دوخته شود.

 گزارش از بیت اله احمدی 

انتهای پیام/111/ ع

منبع: تسنیم

کلیدواژه: استان آذربایجان شرقی صنعت پوشاک و نساجی فعالان صنعت پوشاک شهرک های صنعتی صنعت نساجی راه اندازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۷۰۷۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشرفت‌های علمی و صنعتی کشور نتیجه زحمات و تلاش‌های نیروی کار است

مالک رحمتی در مراسم گرامی‌داشت روز جهانی کارگر در دیدار با تشکل‌های کارگری استان، با اشاره به تقدس کار در آموزه‌های دینی گفت: از منظر دینی، کار یک مفهوم مقدس و کارگری یک شغل شریف است و باید این فرهنگ در جامعه جا بیفتد که از شغل کارگری با عزت و افتخار یاد کنیم.

وی با بیان اینکه کارگری نماد بالندگی، رشد و اثربخشی است افزود: امروز به برکت وجود کارگران و خودکفایی در بسیاری از صنایع، اعتماد به نفس ملی تقویت شده و در سایه ارزشی که نظام جمهوری اسلامی به نیروی کار می‌دهد، به یک عزت و اقتدار بالایی در دنیا دست یافته‌ایم.

وی با بیان اینکه پیشرفت‌های علمی و صنعتی کشور نتیجه زحمات و تلاش‌های نیروی کار است افزود: عملیات وعده صادق نیز یکی از نتایج نیروی فنی و متخصص کشورمان بود که دنیا را مات و مبهوت خود کرد و امروز شاهدیم که در امتداد این عملیات و وعده مقام معظم رهبری مبنی بر فروپاشی رژیم غاصب صهیونیستی، خیزش عمومی علیه این رژیم در آمریکا و سایر کشور‌ها شکل گرفته است.

استاندار آذربایجان شرقی در ادامه تضمین کیفیت کار را یکی از مقوله‌های بسیار مهم در حوزه کارگری دانست و گفت: تحقق جهش تولید و صادرات در گرو تولید محصولات باکیفیت و مطابق با استاندارد‌های ملی و جهانی است که حرف اول و آخر را در این زمینه کارگران می‌زنند.

رحمتی گفت: اگر کارگران با عشق و علاقه و انگیزه کار کنند و تعهد به کیفیت تولیدات را در روند تولید رعایت کنند قطعاً محصولات باکیفیتی تولید خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه کشور در عرصه‌های مختلف به رشد و توسعه غیرقابل‌باور رسیده، اما این پیشرفت‌ها به درستی به جامعه منعکس نشده، افزود: مسیر امیدآفرینی در جامعه، روایت پیشرفت‌هایی است که در جای‌جای کشور اتفاق می‌افتد.

وی با اشاره به اینکه روایت صحیح پیشرفت، وظیفه مدیران، روابط عمومی‌ها و اهالی رسانه است، خواستار برگزاری اردو‌های راهیان پیشرفت برای اقشار مختلف ازجمله دانش‌آموزان، دانشجویان و حتی مدیران اجرایی استان توسط دستگاه‌های اجرایی شد.

استاندار آذربایجان شرقی به مشکلات کارگری نیز اشاره کرد و گفت: یکی از این مشکلات، مسکن کارگران است که باید با استفاده از ظرفیت نهضت ملی مسکن، بتوانیم مشکل کارگران را در این زمینه حل کنیم و قطعاً این قدم بزرگی در ارتقای سطح معیشت کارگران عزیز خواهد بود.

رحمتی درخصوص حقوق و دستمزد کارگران نیز گفت: تعیین حقوق و دستمزد یک کار تخصصی در سطح کلان کشوری است؛ آن‌چه به استان مربوط است استفاده از سایر تسهیلات مانند اعطای سهام صنایع به کارگران در راستای ارتقای معیشت و اطمینان خاطر کارگران نسبت به آینده شغلی است که در این زمینه هر چه در توان داریم انجام خواهیم داد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی نیز در این دیدار با اشاره به شعار سال، کارگر را رکن جهش تولید معرفی کرد و گفت: شعار سال جاری که به مشارکت مردم اشاره دارد در واقع نشان‌دهنده‌ی اهمیت حضور کارگران در اقتصاد و افزایش تولید در کشور است.

حسین فتحی رضایت شغلی، امنیت شغلی و آرامش صنعتی را از سازوکار‌های مهم در تحقق مشارکت کارگران در راستای جهش تولید برشمرد و گفت: حمایت از کارگران آرامش صنعتی را به دنبال دارد و هر جا که آرامش و امنیت صنعتی باشد آن‌جا سرمایه‌گذاری افزایش می‌یابد.

وی با اشاره به تبلیغات و تحرکات معاندین و بیگانگان در استان و کشور برای ایجاد مشکل برای واحد‌های تولیدی صنعتی گفت: کارگران همواره ما را سربلند کردند و هرگز مطالبات صنفی کارگران به اغتشاشات تبدیل نشد، و این بزرگترین جهاد جامعه کارگری است.

فتحی یادآور شد: دشمن به دنبال فروپاشی اقتصادی است و راهبرد ما هم تولید است که این تولید با مشارکت مردم و کارگران تحقق می‌یابد.

وی با تاکید بر اینکه ظلم به کارگر فقط عدم پرداخت حقوق مناسب نیست گفت: نبود حفظ کرامت، اقتدار، عزت و امنیت شغلی کارگران نیز ظلم در حق آنها است.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • یزد قطب تولید ماشین آلات نساجی می‌شود
  • برگزاری سیزدهمین نمایشگاه بین المللی نساجی یزد
  • هدف‌گذاری تبدیل یزد به قطب تولید ماشین‌آلات نساجی
  • حضور بیش از ۱۲۰ شرکت معتبر در نمایشگاه نساجی یزد
  • برپایی نمایشگاه نساجی و پوشاک در یزد
  • نسبت ما با فضای مجازی چگونه است؟ / تلاش «شبکه» برای ایجاد پرسش
  • دانشگاهیان پیشرفت‌های کشور را روایت کنند/ هر استاد و دانشجو یک رسانه باشد 
  • دانشگاهیان، پیشرفت‌های کشور را روایت کنند
  • پیشرفت‌های علمی و صنعتی کشور نتیجه زحمات و تلاش‌های نیروی کار است
  • کارگری نماد بالندگی، رشد و اثربخشی است/ کارگران حرف اول و آخر را در جهش تولید می‌زنند