Web Analytics Made Easy - Statcounter

معتاد متجاهر را می توان یکی از پدیده‌های شیوع‌ اعتیاد دانست که می‌تواند تبعات و معضلاتی را در جامعه به دنبال داشته باشد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سرویس اجتماعی شبکه اطلاع رسانی مرصاد، اعتیاد بلای خانمان سوزی است که فقط خود فرد معتاد را درگیر نمی‌کند بلکه خانواده و اطرافیان او و جامعه را نیز درگیر می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرد معتاد به دلیل آنکه دارای ظاهری نامناسب است و رفتارهای پرخطری دارد، علاوه بر آنکه می‌تواند خانواده اش‌ را نیز در معرض خطر قرار دهد به سلامت اجتماعی نیز لطمه وارد می کند.

این‌ معضل اجتماعی اما یک مرحله بدتری برای جامعه نیز‌ دارد. معتاد متجاهر را می توان یکی از پدیده های شیوع ‌اعتیاد دانست که می تواند تبعات و معضلاتی را در جامعه به دنبال داشته باشد.

ایجاد جلوه نامناسب برای شهر، ناامنی های اجتماعی و ... از جمله مواردی است که معتادان متجاهر می توانند برای شهر ایجاد کنند.

ارگان های مختلفی می بایست در زمینه مقابله با این پدیده وارد عمل شوند. بهزیستی یکی از همین ارگان هاست.

افزایش ظرفیت مراکز ماده ۱۶ ترک اعتیاد کرمانشاه

 فرحناز محمدی در گفتگو با خبرنگار مرصاد اظهار داشت: مراکز ماده ۱۶ ترک اعتیاد کرمانشاه ۲۵۰ تا ۳۰۰ نفر ظرفیت دارند که بعلت سرما و به جهت نگهداری از معتادان متجاهر ظرفیت آنرا را ۱۰۰ نفر افزایش دادیم.

مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه با بیان اینکه در حال حاضر ۴ پناهگاه شبانه در استان فعال هستند، گفت: سرپناههای شبانه نیز قبلا هر کدام ۳۰ نفر ظرفیت داشتند که این ظرفیت را تا ۵۰ نفر افزایش دادیم.

وی افزود: ۲ پناهگاه شبانه( یک مورد مختص خانم ها و یک مورد هم مختص آقایان) در کرمانشاه، یک مورد در کنگاور و یک مورد هم در اسلام آباد فعال هستند که هر کدام ظرفیت پذیرش ۵۰ نفر را دارند.

محمدی خاطر نشان کرد: حدود ۲۶ کمپ ترک اعتیاد یا همان ماده ۱۵ داریم که هرکدام تقریبا ۴۰ نفر و در مجموع ۱۰۰۰ نفر ظرفیت پذیرش دارند.

وی با بیان اینکه کمپ‌های ماده 16 به منظور نگهداری و خدمات‌دهی به معتادان متجاهر در مراکز استانها راه‌اندازی شده است، ادامه داد: معتاد متجاهر یعنی کسی که علائم و آثار اعتیاد در ظاهر او مشخص باشد، فاقد خانواده و زندگی هستند و هیچ جا و مکانی برای خواب ندارند و زندگی را در خیابان سپری می کنند.

مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه ادامه داد: البته معتادانی که معمولا شبانه در سطح شهر دیده می شوند بیشتر خانه و سرپناه دارند و برای کسب درآمدهای کاذب از جمله خرده فروشی مواد، سرقت های خرد و ... بیرون می آیند و می توان گفت ۱۵ تا ۲۰ درصد آنها متجاهر واقعی هستند و سرپناه ندارند که در سرپناههای شبانه پذیرش می شوند.

محمدی در خصوص دلایل ازدیاد معتادان متجاهر در سطح شهر گفت: یکی از مهم ترین این دلایل تغییر الگوی مصرف توسط معتادان است، متاسفانه برخی از معتادان شیشه و متادون را با هم مصرف می کنند که ترک آن خیلی سخت خواهد بود و بعلت رفتارهای خطرناک خانواده آنها را ترد می کنند.

محمدی بیان داشت: یکی دیگر از عواملی که منجر به متجاهر شدن معتادان می شود اثرات مخرب مواد مخدر است که معمولا قادر به بازگشت در جمع خانواده نیستند و گاهی خانواده هم اجازه ورود آنها را به خانه نمی دهند و بی سرپناه آواره خیابانها می شوند.

وی اذعان داشت: از ابتدای امسال تا‌کنون ۷۳۳ نفر از معتادان در مراکز ماده ۱۶ پذیرش شده اند که با توجه به شیوع ویروس کرونا از آنها تست کرونا بعمل آمده است.

محمدی گفت: برخلاف تصور برخی که معتقدند معتادان کرونا نمی گیرند، تست کرونای تعدادی از آنها مثبت شد که آنها را قرنطینه کردیم.

به گزارش مرصاد، علاوه بر اقداماتی‌ که بهزیستی در زمینه مبارزه با پدیده معتادان‌متجاهر می‌تواند داشته باشد، این موضوع جنبه انتظامی و پلیسی نیز دارد.

جمع آوری معتادان متجاهر یکی از ماموریت‌های اصلی پلیس مبارزه با مواد مخدر است

سمین فلاحی در گفتگوی با خبرنگار مرصاد با اشاره به طرح دستگیری معتادان متجاهر در سطح استان کرمانشاه، اظهار داشت: از ابتدای سالجاری تا‌کنون طی چند مرحله ۱۴۳۹ معتاد متجاهرجمع آوری و ساماندهی شدند.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر کرمانشاه افزود: در شرایط شیوع ویروس کرونا معتادان متجاهری که دستگیر می شوند مورد تست پی سی آر قرار می گیرند و پس از پایان دو هفته قرنطینه جهت اقامت به مراکز ماده ۱۶ بهزیستی تحویل داده می شوند.

وی گفت: ۳۹ نفر از تعداد ۱۴۳۹ نفر معتاد متجاهری که دستگیر شده اند مبتلا به کرونا بودند که تا بهبودی کامل تحت مراقبت بودند و پس از آن با تشخیص پزشک به مراکز ماده ۱۶ منتقل شدند.

 

وی تاکید کرد: برخورد قاطع با خرده فروشان و جمع آوری معتادان متجاهر یکی از مأموریتهای اصلی پلیس مبارزه با مواد مخدر است.

وی خاطر نشان کرد: طی این‌مدت عملیاتهای مختلفی به این منظور انجام شده و محیط های آلوده را برای قاچاقچیان ناامن کردیم و در این راستا توفیقات قابل توجهی حاصل شده است.

سرهنگ فلاحی بیان داشت: مراکز ماده ۱۶، مراکز ترک اعتیاد اجباری برای نگهداری و ارائه خدمات به معتادان بی خانمانی است که به طور علنی در خیابان ها به مصرف مواد می پردازند.

وی ادامه داد: مرکز ترک ماده ۱۶ کرمانشاه بر اساس استاندارد ظرفیت پذیرش ۲۵۰ نفر را دارد اما در این شرایط و با توجه به آمار بالای حاشیه نشینی این ظرفیت را به ۳۵۰ نفر رسانده ایم.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر کرمانشاه اضافه کرد: اگر ظرفیت لازم ایجاد شود نیروی انتظامی در کمتر از ۴۸ ساعت قادر است تمامی معتادین متجاهر را از سطح شهر جمع‌آوری کند.

وی با بیان اینکه جمع آوری معتادان متجاهر با همکاری دانشگاه علوم پزشکی، دستگاه قضائی، نیروی انتظامی، سازمان بهزیستی و شورای مبارزه با مواد مخدر انجام می شود، گفت: در این راستا پلیس آخرین حلقه مقابله با معتادان است.

فلاحی گفت: برخورد قاطع با خرده فروشان مواد مخدر، جمع آوری و ساماندهی معتادان متجاهر مطالبه جدی و به حق شهروندان است که پلیس علاوه بر عزم و اهتمام جدی در شناسایی و دستگیری توزیع کنندگان عمده مواد مخدر، در احقاق حق این مطالبه قانونی مردم از هیچ تلاشی دریغ نخواهد کرد.

به گزارش مرصاد، به نظر می‌رسد با توجه به اهمیت موضوع‌ مقابله با معتادان متجاهر برای حفظ سلامت اجتماعی، نیاز است تا بیش از پیش این موضوع در دستور کار مسئولین مربوطه قرار بگیرد. از طرفی نهادهای دیگر نیز بایستی به یاری متولیان این‌ امر‌ بیایند تا دیگر شاهد این موضوع نباشیم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: پلیس مبارزه با مواد مخدر معتادان متجاهر مراکز ماده ۱۶ معتاد متجاهر ترک اعتیاد جمع آوری یک مورد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۴۷۳۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب گازهای گلخانه ای در یک ماده متخلخل جدید 

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ، این دستاورد پژوهشگران دانشگاه «هریوت وات» می تواند با کاهش بالقوه دی اکسید کربن (CO2) و هگزا فلوراید گوگرد (SF6) در جو که محرک های مهم گرمایش جهانی هستند، عوارض تغییرات اقلیم را کم کند.

به گفته محققان،هگزا فلوراید گوگرد در مقایسه با دی اکسید کربن، گاز گلخانه ای قوی تری است و می تواند هزاران سال در جو دوام بیاورد.

 مقابله با بزرگترین چالش جوامع

این گروه از یک مدل رایانه ای برای پیش ‌بینی دقیق نحوه جمع ‌آوری مولکول‌ ها در مواد متخلخل جدید استفاده کردند. متخصصان مدل‌ سازی محاسباتی در کالج امپریال لندن و دانشگاه ساوت همپتون شبیه ‌سازی ‌هایی را برای درک و پیش‌ بینی فرآیند مونتاژ مولکول‌ های قفس در مواد متخلخل طراحی کردند.

این مولکول ها به طور خاص به ذخیره دی اکسید کربن و هگزا فلوراید گوگرد تمایل دارند. ساختار و ترکیب آنها ظرفیت ذخیره سازی این گازهای گلخانه ای را فراهم می کند.

به ویژه ساختار متخلخل «قفس در قفس» امکان جذب و ذخیره گازهای آسیب زای محیط زیست را فراهم می‌ کند. «قفس در قفس» به این معنی است که مولکول های قفس با استفاده از قفس های دیگر برای ابداع مواد متخلخل جدید در کنار هم قرار می گیرند.

دکتر «مارک لیتل» « Marc Little» دانشمند مواد، استادیار موسسه علوم شیمی دانشگاه هریوت وات و متخصص مواد متخلخل، اظهار داشت: این یک کشف هیجان انگیز است زیرا ما به مواد متخلخل جدید برای کمک به حل بزرگترین چالش های جوامع مانند جذب و ذخیره گازهای گلخانه ای نیاز داریم. ترکیب مطالعات محاسباتی مانند آنچه ما انجام دادیم با فناوری‌ های جدید هوش مصنوعی، می‌ تواند عرضه بی‌ سابقه ‌ای از مواد جدید را برای حل فوری ‌ترین چالش های اجتماعی ایجاد کند و این پژوهش گام مهمی در این مسیر است.

ابزاری که می تواند ترکیبات آلی فرار را از هوا حذف کند

لیتل می گوید علاوه بر این مولکول ‌های دارای ساختارهای پیچیده می‌ توانند حذف ترکیبات سمی عمدتا ترکیبات آلی فرار را از هوا تسهیل کرده و علم پزشکی نیز مفید واقع شوند.

نتایج این تحقیقات در نشریه Nature Synthesis منتشر شده است.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • از بین رفتن کلونی‌های معتادان متجاهر در تهران
  • شهردار تهران: اتصال بزرگراه یادگار امام به بروجردی و آزاد راه ساوه | امروز پاتوق معتادان متجاهر در تهران نداریم
  • جذب گازهای گلخانه ای در یک ماده متخلخل جدید 
  • چرخه بازپروری معتادان متجاهر کامل اجرا نمی‌شود /کارتن خواب‌ها چهره شهر را نا زیبا می‌کنند
  • زیرساخت‌های لازم برای توانمند سازی معتادان متجاهر در استان کرمان وجود ندارد
  • چرخه بازپروری معتادان متجاهر کامل اجرا نمی‌شود
  • درمان بیش از ۵ هزار معتاد متجاهر در کمپ‌های ماده ۱۶ کرمان
  • انهدام ۸ باند قاچاق مواد مخدر در کردستان
  • جمع‌آوری ۲۷۶ معتاد متجاهر در کردستان
  • خرده‌فروشی مواد مخدر معضلی جدی در کنارک