Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-03@14:29:05 GMT

وصله ناجور سیمای شهر هزارماسوله

تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۶۲۱۰۷

وصله ناجور سیمای شهر هزارماسوله

ظهور سبک معماری جدید که از آن به عنوان نمای رومی یاد می شود وصله ناجوری برای شهر پاوه است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از شبکه اطلاع رسانی مرصاد ، در سال‌های اخیر شاهد گسترش استفاده از سبک‌های نمای رومی یا یونانی در ساختمان‌سازی شهرهای منطقه اورامانات هستیم در حالی‌ که این نماها، سنخیتی با اقلیم و جغرافیای شهرمان و کشور ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



نمایی که از دید کارشناسان آن‌ را فاقد ارزش معماری و جامعه‌شناسان آن‌ را مغایر با فرهنگ ایرانی و مروج اشرافی‌گری می‌دانند.

نمای رومی و یونانی به کلاسیک نیز شناخته می شود، شباهت و کپی برداری از مصالح، جزییات و تناسبات ساختمان‌های دوره کلاسیک یونان و روم باستان یا دوره نئوکلاسیک است، در این نوع نما از سنگ‌های تراورتن، مرمر، گرانیت و برخی مواقع هم از سیمان سفید استفاده می‌شود.

مصوبات برای استفاده از نمای خاص منطقه در حد سفارش است

 شهردار پاوه در گفتگو با خبرنگار هزارماسوله با اشاره به اینکه چنین موضوعی مبنی بر جلوگیری از ساخت و سازهای نمای رومی در طرح ضوابط ساخت و ساز تعریف نشده است اظهار داشت: در ضوابط طرح جامع این موضوع در حد سفارش است و الزامی نداریم که نمای خاصی را برای ساختمان استفاده کنند. 

 دانا آذری افزود: مصوباتی در این خصوص برای استفاده از نمای خاص منطقه وجود دارد در حد سفارش است که حتی المقدور از نماهای منطقه بومی و اسلامی استفاده شود اما الزامی برای جلوگیری از ساخت بنای رومی در پاوه وجود ندارد و این در حالی است که برای استان نیز همین موضوع وجود دارد.

وی گفت: در کارگروه خصوصی طرحی تفصیلی در حال بررسی است اما هنوز ضوابط آن مصوب نشده و به ما ابلاغ نشده است که احتمال دارد در این ضوابط در طرح تفصیلی محدودیت هایی ایجاد شود.

آذری ادامه داد: اما در مجموع این موضوع اگر ابلاغ و مصوب شود بافت منطقه حفظ می شود اما در این صورت ما نیز باید نماهای مشخصی در سنخیت با فرهنگ منطقه را برای جایگزین طرح رومی تعریف کنیم.

وی با بیان اینکه اکنون مردم به صورت سلیقه ای و چشم و هم چشمی این نماها را طراحی کرده اند گفت: از یک طرف این محدودیت ها مصوب نشده و از طرف دیگر این نماهای جایگزین؛ نیز آماده و تعریف نشده است.

آذری گفت: این نماهای رومی چون سازگار با منطقه نیستند مناسب نبوده و ضوابطی هم برای الزام استفاده از دیگر نماها را نیز نداریم.

شهردار پاوه گفت: با توجه به اینکه پاوه به عنوان منطقه گردشگری و در حال ثبت جهانی شدن است این موضوع باید در مرحله ای جلوگیری به عمل آید و نمای جایگزین و سازگار با منطقه معرفی شود تا مردم نیز حق انتخاب آن نماها را داشته باشند.

شهرداری نباید به دنبال درآمد از تخلفات تراکم فروشی باشد

نوید صحرایی در گفتگو با خبرنگار هزارماسوله اظهار داشت: بحث ساخت و ساز در شهرستان پاوه متولی دارد و از وظایف دادستان نیست، در اجرای ماده ۱۰۰ قانون شهرداری ها در حریم شهر، شهرداری مکلف است که جلوی ساخت و سازهای غیر مجاز را بگیرد.

دادستان شهرستان پاوه افزود: هر ساخت و سازی که در حریم شهر برخلاف ضوابط ساخته می شود شهرداری ها مکلف هستند از طریق پلیس ساختمان و اجراییات؛ مانع ساخت و ساز آن بشوند.

وی گفت: متاسفانه ما در شهرستان پاوه می بینیم که شهرداری این وظیفه را به خوبی انجام نمی دهد و درگیر یک سری مسائل ارتباط قوم و خویشی در شهر کوچک پاوه است که از برخی تخلفات اغماض می شو.

صحرایی ادامه داد: براساس آنچه خودمان می بینیم و آنچه مسئولان اظهار می کنند شهرداری و متولیان این قضیه؛ به خوبی ایفای نقش نمی کنند متاسفانه نگاه شهرداری به این مقوله درآمدزایی است.

وی اضافه کرد: با تراکم فروشی و نادیده گرفتن این تخلفات شهرداری به دنبال این است که کمیسیون ماده ۱۰۰ تشکیل شود و کسب درآمد داشته باشد و این یک نگاه اشتباه است و وظیفه اصلی شهرداری محسوب نمی شود.

این مقام مسئول افزود: شهرداری نباید به دنبال درآمد از تخلفات و یا تراکم فروشی باشد؛ درآمدها را باید از آن موارد قانونی کسب کند اما گاها به دلیل عدم تخصیص اعتبار، کمبود بودجه و مشکلات اقتصادی و مالی که گریبان گیر این  نهاد است؛ چنین مسائلی پیش میاید.

نماسازی بومی مثل یک بیماری گریبانگیر پاوه شده است

دادستان شهرستان پاوه گفت: در حریم شهر جلوگیری از این تخلفات برعهده شهرداری است و همین نماسازی رومی مثل یک بیماری گریبان گیر شهرستان پاوه شده است در شهرهای بزرگ و کرمانشاه هم همین طور است اما کلان شهری مثل کرمانشاه وضعیت خاصی ندارد و با تمام بی نظمی ها این اقدامات انجام می شود اما شهرستان پاوه یک وضعیت خاصی دارد که هم اکنون منطقه اورامانات با ثبت جهانی آن؛ باید بافت ویژه پاوه حفظ شود.

صحرایی با بیان اینکه دادستان مسئول حفظ این بافت نیست خاطر نشان کرد: شهرداری باید پیگیر این باشد و در زمانی که پروانه ساخت صادر می کند مهندس ناظر؛ نظارت بر ساخت نماها را داشته باشد و از ساخت نمای رومی جلوگیری کند.

وی افزود: باید نماهای بومی با استفاده از مصالح خاص و بومی منطقه طراحی و تعریف شود و شهرداری باید الگوی متحد الشکلی را تعریف کند چون اگر به همین طریق پیش برویم با این سرعت ساخت و ساز و الگوی غلط ؛ چهره شهرستان را تخریب می کنند و پیش بینی می شود که اگر به همین طریق پیش برویم آن بافت زیبا و سنتی و پلکانی پاوه را تا ۱۵ الی ۲۰ سال اینده از دست خواهیم داد.

صحرایی تصریح کرد: از باب حفظ حقوق عامه مردم چندین بار تذکر داده ایم چرا که در چنین شهرستانی با این بافت ویژه و پلکانی، می طلبد با حساسیت بیشتری این قضایا دنبال شود.

دادستان پاوه اظهار داشت: شهرداری موظف است یک کمیسیون و کمیته ای تشکیل دهد و با جدیت دنبال این باشد که هم اکنون از ساخت و ساز نمای رومی جلوگیری کند و الگوی جامع و متحد الشکلی را تعریف کنند.

صحرایی اضافه کرد: اگر گردشگر یا توریستی در شهرستان حضور پیدا کند بدلیل بافت ویژه آن است که در غیر این صورت از پاوه چیزی باقی نمی ماند و متاسفانه امروز شهرستان رها شده است و انتقادی که از شهرداری داریم اینکه اقداماتی که لازم است را انجام نمی دهند و بدنبال درآمدزایی از کمیسیون ماده ۱۰۰ هستند و شهر را رها کرده اند.

نمایندگان شوراها مدافعین سازندگان متخلف هستند

وی خاطر نشان کرد: بنده به عنوان عضو این کمیسیون؛ برای رعایت قانون و مقرارت حضور دارم اما نمایندگان شوراها عملا مدافعین سازندگان متخلف هستند و با تمام توان از سازندگان متخلف دفاع می کنند و متاسفانه در این جلسات نماینده شورای شهر عملا وکیل مداقع سازندگان متخلف است و شاید پیش بینی های انتخاباتی را داشته باشند و شهرداری هم بدنبال کسب درآمد باشد.

صحرایی ادامه داد: اما کسی که بدنبال اصلاح و قلع و قمع این موضوع در جلسه هست؛ بنده و نماینده وزارت کشور که شخص فرماندار است می باشد.

وی افزود: در نهایت با روند ایجاد شده در کسب درآمد شهرداری از کمیسیون ماده ۱۰۰ و عدم اصلاح در ساخت و سازهای غیر قانونی همچون عدم تعیین پارکینگ برای آپارتمان ها؛ عملا تا ۵ سال آینده خیابان های شهر پاوه با ازدحام خودروها و نبود پارک ماشین قفل خواهد شد.

نوید صحرایی با اشاره به ماده ۹۹ حوزه روستایی نیز گفت: در حوزه روستایی نیز کمیسیون ماده ۹۹ در حریم روستاها را داریم که متاسفانه بنیاد مسکن؛ دهیاری ها و بخشداری ها مرتکب همین تخلفات می شوند و همان جایی که دهیار و بخشدار باید جلوی ساخت و ساز غیر مجاز را برای حفظ بافت روستایی حفظ کنند چشم خود را به صورت صددرصدی به روی این تخلفات می بندند و هیچ اقدامی انجام نمی دهند.

وی افزود: براساس قانون دهیاری ها و بخشداری ها مکلفند همانند شهرداری ها مانع ساخت و سازهای غیر مجاز باشند و اگر نتوانند باید به فرمانداری و استانداری اعلام کنند و به هر طریق جلوی ساخت و سازها را بگیرند و در هرکدام از این موارد قانونگذار برای دادستان نقشی را قائل نشده است.

صحرایی گفت: این دوستان یا نمی دانند یا اطلاعی ندارند و زحمت خواندن این قوانین را به خود نمی دهند ؛اما عضو این کمیسیون ها می شوند و این سمت ها را اشغال می کنند بدون آنکه به وظیفه ذاتی خود که قانون گذار تعریف کرده مسلط باشد صرفا ماشین امضا می شوند و امضا می کنند !

وی در پایان گفت: اکنون در شهرداری هم اعلام کرده ام که اگر کمیته تشکیل شود از این به بعد اجازه ساخت نمای رومی را به هیچ ساختمانی ندهید.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: سازندگان متخلف ساخت و سازهای کمیسیون ماده شهرستان پاوه ساخت و ساز نمای رومی ماده ۱۰۰

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۶۲۱۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلاس این آقا معلم در مدرسه تشکیل نمی شود

به گزارش همشهری آنلاین دست شاگردانش را می‌گیرد و راهی کوچه‌ها می‌شود تا راه و رسم مراوادات اجتماعی، خرید کردن، آداب مشتری‌مداری، احترام به محیط زیست و هر مفهوم دیگری را که در کتاب می‌خوانند، تجربه کنند. برای درس جغرافیا هم راهی کوه و چشمه و غارهای اطراف شهر می‌شوند و خط به خط کتاب را از طبیعت می‌آموزند. ولدبیگی که دکترای جامعه‌شناسی سیاسی دارد، معتقد است جامعه ما شهروندان مفید می‌خواهد، نه شهروند مهم و لازم است شهروندان مفید سواد زندگی را بدانند و نه فقط سواد مدرسه‌ای را. ولدبیگی سابقه ۲۵ ساله تدریس دارد و ۱۵ سالی می‌شود که شیوه تدریسش باعث شده تا دانش‌آموزان برای حضور در کلاسش روزشماری کنند.

ساعت‌های درس مطالعات اجتماعی (مدنی، جغرافیا، تاریخ) اغلب برای بچه‌ها کسل‌کننده است، اما دانش‌آموزان پاوه دوست دارند شما معلم‌شان باشید. آوازه روش تدریس‌تان هم بین خانواده‌ها حسابی گل کرده‌است. ساعت مطالعات اجتماعی در کلاس شما چطور می‌گذرد؟
از ۱۵ سال پیش پروژه آموزشی با عنوان «از سواد مدرسه‌ای تا سواد زندگی» را شروع کردم. در این طرح سعی کردم هر درس و موضوع کتاب را که تدریس می‌کنم، بخش عملی و نمود اجتماعی را با بچه‌ها تجربه کنم تا آنان با مفاهیم مورد نیاز برای یک زندگی عملی در خانه و جامعه آشنا شوند. به عنوان مثال هفته گذشته بچه‌های روستای نوریاب در شهرستان پاوه استان کرمانشاه درسی درباره بازار، خرید، مصرف، تولید و توزیع داشتند. برای توضیح این درس یک ساعت در روستا گشت زدیم. به نانوایی سر زدیم و درباره اهمیت قرار دادن نان در کیسه پارچه‌ای از نانوای قدیمی روستا نکاتی را یاد گرفتند. بعد از آن به مغازه «کاک خدارحم» سر زدیم و درباره آداب خرید صحبت کردیم. دقایقی هم با دستفروش دوره‌گرد گذراندیم و درباره احترام به مشاغل نکاتی را گفتم و دست آخر هم به کتابخانه روستا سر زدیم و راه و روش به امانت گرفتن کتاب را مرور کردیم. قصدم از بیان این مثال این است که بگویم دانش‌آموزان نیازی جدی به فراگیری اصول اولیه در چگونگی برقراری یک ارتباط صحیح با فروشندگان، نحوه یک خرید سالم‌تر برای خانواده‌هایشان و برقراری ارتباطی صحیح با دیگر شهروندان دارند. در طول سال بچه‌ها با ۲۵ فعالیت آموزشی آشنا می‌شوند.


این روش تدریس در روستا راحت‌تر است یا در شهر؟
هر یک مزایای خود را دارد. در روستا که تعداد کلاس‌ها و شاگردها کمتر است، کلاس راحت‌تر اداره می‌شود. برای درس جغرافیا آسان‌تر به کوه‌ها و چشمه‌ها و غارهای اطراف می‌رسیم، اما در شهر هم موقعیت‌های دیگری برای کلاس عملی درس‌های اجتماعی داریم. دانش‌آموزان را به نهادهایی مثل هلال‌احمر، شهرداری و ثبت احوال می‌برم تا مثلا برای درس شناسنامه به خوبی بدانند در ثبت احوال چه می‌گذرد.

هزینه این رفت و آمدها چگونه است؟
در این سال‌ها تا به حال یک ریال نه از دانش‌آموزان و نه آموزش و پروش گرفتم. من و بچه‌های کلاس همه میسرها را با پای پیاده می‌رویم. دانش‌آموزان از نشستن چند ساعته بر روی نیمکت‌های سرد گریزانند. تدریس باید با روش خلاقانه باشد. دانش‌آموزان هم پژوهشگران کوچک هستند.


این‌طور که پیداست حسابی برای کلاس شما آمادگی دارند.
بچه‌ها با خودشان یک لقمه نان و پنیر و یک قمقمه آب دارند و کفش مناسب می‌پوشند. کلاس عملی ما حدود ۳ ساعت طول می‌کشد. تا به حال هم هیح حادثه‌ای رخ نداده، چون بچه‌ها این روش تدریس را دوست دارند.

در برف و سرمای استخوان‌سوز کرمانشاه که امکان گردش علمی وجود ندارد، تدریس چطور پیش می‌رود؟
با توجه به موضوع درس از افرادی دعوت می‌کنم به کلاس بیایند. مثلا یک فرد خیر به کلاس آمد و درباره اهمیت نیکوکاری تجربه خودش را با بچه‌ها سهیم شد. برای جذابیت درس تاریخ، آن را از خانواده بچه‌ها شروع می‌کنم و بعد به ایران و جهان می‌رسیم. مثلا بچه‌ها شجره‌نامه خودشان را تا ۷ جد مادری و پدری از خانواده می‌پرسند و درخت زندگی درست می‌کنند. در طول سال بچه‌ها با ۲۵ فعالیت آموزشی آشنا می‌شوند.

ماجرای موزه مردم‌شناسی که از سوی دانش‌آموزان برپا شد را برایمان بگویید.
در درس تاریخ کلاس هفتم موضوعی درباره موزه و میراث فرهنگی داریم. از قبل به بچه‌ها گفته بودم از خانواده و فامیل و آشنا اشیای قدیمی، پوشاک، ابزار کشاورزی، دوربین‌های قدیمی و هر وسیله‌ای که عمر بیش از ۵۰ سال دارد را به امانت برای برپایی موزه به مدرسه بیاورند و خودشان یک موزه مردم‌شناسی دایر کنند. حدود ۸۰۰ قطعه جمع‌آوری شد و اسفند سال پیش موزه‌ای در مدرسه شهدای ۲۰ خرداد به مدت ۲ هفته برپا کردیم. حدود ۱۲۰۰ دانش‌آموز از مدارس پاوه و باینگان، فرهنگیان بازنشسته و اولیای دانش‌آموزان هم از این موزه بازدید کردند. بعضی وسایل قدمتی بیش از ۳ قرن داشت. قرار است با همکاری رئیس آموزش و پرورش پاوه این موزه به شکل دائمی در یک مکان فرهنگی به نام موزه مردم‌شناسی پاوه دایر شود. فعلا وسائل موزه هم که امانت بود به دست دانش‌آموزان بازگشته‌است.

با توجه به تحصیلات‌تان چرا معلمی را به تدریس در دانشگاه ترجیح دادید؟
ساخت جامعه بهتر در دست همین دانش‌آموزان است. شهروندانی که بتوانند سالم و متعهد زندگی کنند. برای من مهم نیست کدام شاگردم دکتر یا مهندس شده، دوست دارم شاگردانم را در هر موقعیتی به عنوان یک شهروند مفید در جامعه ببینم.

خاطرات آقای معلم جمال، سال اول تدریسم در شهرستان جوانرود شاگردم بود؛ ۲۵ سال پیش. چند سال پیش با من تماس گرفت که می‌خواهم شما را ببینم. حالا هر هفته از جوانرود به پاوه می‌آید و سر کلاسم می‌نشیند و می‌گوید هنوز هم یاد می‌گیرم. من به او می‌گویم: «جمال وفادار». یکی از برنامه‌های کلاس جغرافیا این است که بچه‌های روستا یا شهر حتما اول باید تمام کوه‌ها، رودها، غارها، چشمه‌ها و پوشش گیاهی محل زندگی‌شان را بشناسند و راجع به این موضوع تحقیق کنند. چندی پیش یکی از شاگردان قدیمی به من گفت: این جغرافیای تو جان ما را نجات داد! قضیه از این قرار بود که برای چیدن گیاهان کوهی رفته‌بودند و در هوای بهاری گرفتار باران و تگرگ شدند. تجربه کلاس به کمک‌شان آمد که در نزدیکی این کوه غاری هست. پناه گرفتند و از خطر صاعقه و رگبار در امان ماندند.

بیشتر بخوانید:
دانش‌آموزان این استان چگونه به ادامه تحصیل جذب می‌شوند؟

کد خبر 848445 برچسب‌ها معلمان خبر مهم مهارت‌ها جامعه استان کرمانشاه دانش آموز

دیگر خبرها

  • گردنه تته در محور پاوه به مریوان مسدود است
  • آمادگی برای خرید اتوبوس‌های برقی در بجنورد
  • واردات ۲ هزار اتوبوس برقی برای تهران در دست اقدام است
  • توقیف محموله خوراک دامی قاچاق در پاوه
  • جنگ کامران برای رویای بزرگ‌ با یک نمای ویژه(عکس)
  • کلاس این آقا معلم در مدرسه تشکیل نمی شود
  • شیوه متفاوت تدریس آقا معلم پاوه‌ای
  • ساخت پارکینگ‌های محلی منطقه‌ای و ارتقاء ایمنی شهروندان در دستور کار شهرداری منطقه۱۶ باشد
  • واکسن سرخک و سرخجه بدون درد از راه رسید
  • چرا این «دوازده‌وجهی» باستان‌شناسان را حیرت‌زده کرده است؟ (+عکس)