Web Analytics Made Easy - Statcounter

در بین اقشار مختلف جامعه، قشرهای آسیب پذیر و کم درآمد، با شیوع کرونا با مشکلاتی به مراتب حادتر از قبل رو به رو شده اند که حتی ذکر تیتروار آنها هم غم انگیز است و اقشاری که فاقد درآمد ثابت یا دارای شغلهای فصلی هستند، از جمله ی این افرادند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از ایلام بیدار، طی چند هفته گذشته ویروس جهش یافته کرونا با قدرت سرایت پذیری چند برابری افسار پاره کرده و سبب افزایش چند برابری مبتلایان و فوتی ها در این بازه زمانی شد، تا جایی که تمامی بیمارستان ها و مراکز درمانی مملو از بیماران کرونایی بود و حتی در برخی از استانهای کشور شاهد کمبود اکسیژن بودیم که این امر نیز باعث افزایش تلفات ناشی از این موضوع بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین رابطه ستاد ملی بارزه با کرونا مجبور به قرنطینه دو هفته ای و اعمال برخی از محدودیت های متناسب با وضعیت شهر ها و استان ها با ترتیب وضعیت قرمز، نارنجی و زرد شدند که البته در پایان قرنطینه دو هفته ای با توجه به وضع موجود و عدم رضایت کامل از کاهش مبتلایان و فوتی ها تمدید اعمال محدودیت ها را یک هفته دیگر در دستور کار قرار دادند.

اعمال محدودیت های کرونایی از طرف ستاد ملی مبارزه با کرونا طی این چند هفته سبب شد تا آمار مبتلایان و فوتی ها به شکل قابل ملاحظه ای کاهش یابد اما این موضوع به این معنا نیست که دیگر نیازی به ادامه قرنطینه و اعمال محدودیت ها نباشد به دلیل اینکه هرگونه کوتاهی و عدم رعایت پروتکل های بهداشتی سبب جولان دوباره کرونا می گردد.

اما موضوعی که در این گزارش می خواهیم به آن بپردازیم، مشکلات و تبعات ناشی از قرنطینه خانواده ها جهت مبارزه با ویروس کرونا است.

 

تورم آمیخته با شیوع کرونا عامل فشار روحی و روانی در جامعه

حدود ده ماه پیش مهمان منحوس و ناخوانده ای از مرزهای کشور گذشت و خیمه شومی شد بر سلامت و آرامش هم وطنانمان. ویروس منحوس کرونا که بیش از یک سال است سراسر جهان را جولانگاه خود ساخته و تا کنون قربانیان بی شماری گرفته است، کماکان بدون هیچ درمان قطعی و یا دارویی در حال یکه تازیست.

اثرات منفی و پیامدهای ناگوار کرونا هر روز بیشتر از روز قبل در زندگی مردم نمایان می شود و اکثر دولتها را در کنترل بحران و رفع مشکلات مردم ناکام گذاشته است.

در بین اقشار مختلف جامعه، قشرهای آسیب پذیر و کم درآمد که در شرایط عادی هم با مشکلات عدیده ای دست و پنجه نرم می کردند، با شیوع کرونا با مشکلاتی به مراتب حادتر و شدیدتر از قبل رو به رو شده اند که حتی ذکر تیتروار آنها هم غم انگیز است و اقشاری که فاقد درآمد ثابت یا دارای شغلهای فصلی هستند، از جمله ی این افرادند.

با شیوع کرونا و اجبار در اعمال محدودیتها و قرنطینه های خانگی، شرایط به نحوی رقم خورد که افراد جامعه به خصوص افراد فوق الذکر از نظر مالی ، معیشتی و روحی در وضعیت ناگواری قرار بگیرند. بیکار شدن این افراد از یک طرف و فشارهای اقتصادی (که متاسفانه در این ایام بیشتر از هر زمان دیگری شد) از طرف دیگر باعث شده تا آرامش روحی از خانوارهای آنها رخت بر بسته و به جای آن استرس و اضطراب و فقر جایگزین شود.

تورم بی سابقه و غیر قابل کنترل در همه ی ابعاد همراه با شیوع بیماری کرونا دست به دست هم داده تا جامعه با بحران بی سابقه ی اقتصادی و شرایط روحی حاد قشر کثیری از مردم مواجه شود.

شاید در آینده ای نه چندان دور و با دستیابی به واکسن کرونا، جامعه از نظر ظاهری به شرایط عادی برگردد، ولی افرادی که در این مدت از نظر مالی و روانی در فشاری مضاعف قرار داشته اند قادر خواهند چون گذشته زندگی را از سر بگیرند؟ قطعاً خیر!

آیا خانواده هایی که عزیزانشان را از دست داده اند جای خالیش را پر خواهند کرد؟ آیا کارگری که امرار معاشش به حقوق روزانه اش وابسته است می تواند بار منفی مالی چند ماه بیکاری را جبران کند؟ آیا کودکی که به خاطر فقر خانواده و نداشتن وسایل آموزش مجازی از درس باز مانده ، با روحیه لطیف کودکانه این دوران را فراموش خواهد کرد؟

پاسخگویی به این سوالات، چالشی است که در این شرایط راه حل اثر گذاری برایشان وجود ندارد.

طلبیدن همت مسئولین برای کاهش آثار پسا کرونا

نکته ای که واضح است و نیازی به تایید ندارد این است که کرونا صرفاً یک بیماری که به زودی ریشه کن خواهد شد، نیست. کرونا و ترس از مواجهه با آن ، عوارض و پیامدهایش، آنچنان تاثیر مخرب بر جای خواهد گذاشت که سالها طول خواهد کشید تا شرایط به روال عادی برگردد.

سوال اینجاست: چگونه می توان عوارض پسا کرونا را در جامعه به حداقل رساند؟

همدلی و همراهی مردم در شرایط خاص، امری اثبات شده است، ولی همراهی و چاره اندیشی مسئولان در اغلب موارد ناقص و یا ناکارآمد بوده است.

 دولتمردان اگر می خواهند سلامت جامعه را هر چه زودتر به شرایط مطلوب بازگردانند، باید در کنار تلاشهای بی وقفه برای مهار کرونا، از اوضاع و احوال مردم نیز غافل نشوند. حمایتهای مادی و معنوی دولت از اقشار آسیب پذیر و بیماران کرونایی ، می تواند جرقه های امید را در دل مردم زنده گرداند و به آنها انگیزه مضاعف برای ورود به دنیای پساکرونا دهد.

همراهی دولت در تمام زمینه ها با مردم، چه در زمینه ی تحصیلی و کاری و چه در زمینه های مالی و بانکی می تواند آسودگی فکری را برای افراد نیازمند فراهم آورد.دولت می تواند با حمایتهای اجتماعی خود به صورت مستمری های کوتاه مدت، واجدین شرایط را تحت حمایت بگیرد تا بار روانی سنگینی را از روی دوش آنها بردارد و به این ترتیب با تزریق آرامش به سرپرست خانوار، روحیه سایر اعضا را هم بیمه کند. چرا که اگر ذهن افراد در معرض آسیب بتواند نسبت به عوارض و در گیریهای ناشی از قصورش در پرداخت بدهی های بانکی و تامین آتیه ی خانواده اش آسوده باشد و نیز بداند که بابت آنها زیانی متوجهش نخواهد بود، قطعا شرایط روانی قرنطینه را راحت تر تاب خواهد آورد.

 

چاره اندیشی در زمینه آموزش مجازی جهت جبران ضربه روحی به دانش آموزان

در زمینه آموزش مجازی و فعالیتهای آموزش و پرورش نیز باید تمهیداتی در نظر گرفته شود تا خانواده هایی که به هر دلیلی فرزندان جا مانده از تحصیل دارند، اطمینانی پیدا کنند که شرایط برای تحصیل فرزندانشان فراهم خواهد شد و کرونا اثر سؤ و غیر قابل جبرانی بر روند یادگیری و آموزش آنها نخواهد داشت، بی شک سلامت روحی و روانیشان تامین خواهد شد.

در هر حال و با توجه به تمامی این نکات، باید همه، چه مردم و چه مسئولین قبول کنیم که کرونا یک معضل عمومی و ناخوشایند است که گذشتن از سد آن از عهده یه شخص، گروه و یا حتی نظامی بر نمی آید و شکست دادن آن عزمی عمومی و جهانی و همراهی تنگاتنگ مردم و دولتها را می طلبد.

اگر در این برهه ی خاص از زمان ، مردم با تحمل بیشتر و توکل به خدا و توان مثال زدنی مدافعان سلامت در کنار تلاشهای دولت و ایضاً توجه بیش از پیش به مردم و خصوصا اقشار آسیب پذیر می تواند بار روانی سنگین این ویروس منحوس را سبک تر نماید که اگر چنین شود می توان امیدوار بود که دوران پساکرونایی کوتاه و آسانی را در پیش داشته باشیم.

به امید آن روز.

 

 

انتهای پیام/ک

منبع: دانا

کلیدواژه: اعمال محدودیت شیوع کرونا محدودیت ها آسیب پذیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۹۵۰۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدیو) احضار برخی چهره‌های فضای مجازی

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • فضای مجازی باید قانون داشته باشد/لزوم قانونمندی پدیده‌های اجتماعی
  • لزوم تقویت فرهنگ کار تیمی در سیستان و بلوچستان
  • تشکیل کمیته امنیت روانی برای برخورد با شایعه سازان و نشردهندگان اکاذیب در فضای مجازی
  • مولفه‌های بومی امنیت روانی در اردبیل احصا شود
  • اتمام حجت دادستان کرمان با شایعه‌سازان در فضای مجازی
  • ضرورت تقویت زیرساخت های سلامت در کشور
  • آغاز طرح ملی مشاركت اجتماعی مردم در فضای مجازی از تابستان
  • حمله عنابستانی به رشیدی کوچی: به دروغ طرح صیانت را فیلترینگ معرفی کرد | کج‌فهم به فضای مجازی ظلم کردی!
  • (ویدیو) احضار برخی چهره‌های فضای مجازی
  • حمله عنابستانی به رشیدی کوچی: به دروغ طرح صیانت را فیلترینگ معرفی کرد /از او پرسیدم طرح را خوانده ای گفت نه /با کج فهمی به فضای مجازی ظلم کرد