Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک جوان زنبوردار نمونه تویسرکانی توانسته با بهره گیری از تسهیلات اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی و توسعه پرورش زنبور عسل خود، به طور مستقیم برای یک خانواده و غیر مستقیم برای پنج خانواده دیگر ایجاد اشتغال کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانابه نقل ازرودآور، این روزها کم کم با گرمتر شدن هوا در منطقه سردسیر شهر سرکان، زنبوردان هم کندوهای عسل خود را از مناطق گرمسیر به منطقه خوش آب و هوای شهر خودشان می آورند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زنبورداری در تویسرکان هرچند آن طور که باید و شاید به صورت گسترده نیست، اما هستند افرادی که بی توجه شعارهای پر زرق و برق و همایش های کم فایده با عنوان اقتصاد مقاومتی، خود پا به کار آمده اند تا نشان دهند اقتصاد مقاومتی راهکارش تولید و اشتغال است و نه تنها برگزاری همایش های هزینه آور و کم نتیجه.

به سراغ «علی اسکندری» یکی از زنبورداران موفق شهر سرکان می رویم، زنبور داری که صاحب 120 کندوی عسل است، در حال حاضر 60 کندوی عسل خود را از مناطق گرمسیر به تویسرکان آورده است و با توجه به سرد بودن نسبی هوا 60 کندوی بهاره دیگرش را اواخر اردیبهشت ماه انتقال می دهد.

او متأهل است و 10 سالی می شود که به پرورش زنبور عسل می پردازد و البته با تعداد کندوهای کم یعنی 10 تا 20 کندو کارش را شروع کرده است و سال گذشته برای توسعه فعالیت اقتصادی خود 10 میلیون تومان از بسیج سازندگی تسهیلات اقتصاد مقاومتی دریافت می کند.

از برداشت عسل دو سال گذشته خود از کندوهایش هم راضی است، چرا که در این دو سال آب و هوا و شرایط زنبورداری مناسب بوده و در سال های دورتر به علت خشکسالی برداشت خوبی نداشته است.

اسکندری می گوید: سال جاری نیز به امید خدا انتظار می رود، برداشت عسل خوبی داشته باشد.

اسکندری از هر کندو بیش از 50 کیلو عسل برداشت می کند و می تواند سالانه 30 تا 35 میلیون تومان عسل به فروش برساند.

او در حال حاضر به طور مستقیم برای یک نفر و غیر مستقیم برای پنج نفر ایجاد اشتغال کرده است و از مسئولان می خواهد تا با پرداخت وام های کم بهره به او در توسعه فعالیتش کمک کنند، چرا که معتقد است ظرفیت نگهداری و پرورش بیش از 300 کندوی عسل و اشتغالزایی برای چهار نفر دیگر را هم دارد.

اسکندری در ادامه به مشکلات پیش روی خود هم اشاره می کند، آنجا که می گوید: سالانه یک مرتبه و به طور عمده دو مرتبه برداشت عسل دارد و در توانش نیست به مانند کارمندان بتواند اقساد وام ها را به موقع پرداخت کند، از این روز از مسئولان می خواهم وام های مهلت دار یا به شکل بازپرداخت 6 ماهه یا یک ساله برای مشاغلی همچون در نظر بگیرند.

او ادامه می دهد: سال گذشته 400 گرم ژل رویال هم برداشت کرده است اما به دلیل همین واسطه ها نتوانسته با مبلغ خوب آن را به فروش برساند.

این زنبوردار نمونه تویسرکانی عنوان می کند ککه ژل تولید شده را، کیلویی 10 میلیون تومان به فروش می رساند، ژلی که به دلیل وجود دلالان و واسطه ها زمانی که به دست خریداران اصلی می رسد هر کیلوی آن 20 تا 25 میلیون تومان تمام می شود.

با وجود آن که تا دیپلم بیشتر درس نخوانده است، اما اطلاعات بسیاری دارد و در کلاس ها و دوره های آموزشی مختلفی از سالیان گذشته برای آموختن بهترین روش های زنبورداری بهره گرفته است و هم اینک هم حتی با وجود آن که راه و چاه را خوب می داند باز هرجا که دوره ای برگزار شود حتی در همدان برای کسب آموخته های بیشتر به آنجا می رود تا تحربیاتش را با تلفیق زنبوری مدرن ارتقاء بخشد.

اطلاعات بالایی راجع به نیش زنبور و ژل رویال دارد، می گوید هر بار که زنبوری او را نیش می زند خدا را شکر می کند چرا که زنبور عسل و تولید عسل برایش رزق و روزی و برکت بسیار داشته است و نیش زنبورها برایش نوشی خوشایند است.

به گفته خودش فعالیت های اقتصادی بسیار دیگری نیز انجام می دهد و از باغی گردو و بادام خو نیز کسب درآمد می کند و با فروش خشکبار زندگی خود و خانواده را می چرخاند، اما لذت فروش عسل برایش بیشتر است، چرا که با فروش همین عسل ها توانسته به کربلا برود و سرو سامانی به زندگی اش ببخشد.

او عنوان می کند، در این دوره و زمانه نباید تنها به دنبال شغل های اداری بود، می توان با کارآفرینی و کمی سرمایه هم شغل ایجاد کرد، چرا که اقتصاد مقاومتی معنایش همین است استفاده از ظرفیت ها و بهره گیری از امکانات موجود.

زنگنه

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۴۹۹۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اشتغال ۱۷۱ نفربهبودیافته زیرپوشش بهزیستی در خراسان جنوبی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، معاون امور اجتماعی و توسعه پیشگیری اداره کل بهزیستی استان با عنوان اینکه توانمند سازی، راهکاری موثر برای برگشت ترک کنندگان اعتیاد به جامعه است، گفت: سال گذشته با اقدامات بهزیستی، برای ۱۷۱ نفر از معتادان بهبودیافته شغل ایجاد شد.

رحیمی با اعلان اینکه برای اشتغال این افراد سال گذشته تسهیلاتی به مبلغ ۲ میلیارد و ۱۰۸ میلیون تومان پرداخت شده، افزود: این تسهیلات بسته به شغل آنها حدود ۱۰۰، ۱۵۰ و یا ۲۰۰ میلیون تومان بوده که با سود ۴ و ۷ درصد و بازپرداخت ۷ ساله اعطا شده است.  

وی با اظهار اینکه از این تعداد، دو نفر کارفرما و مابقی خود اشتغال شده اند، گفت: شغل‌های ایجاد شده شامل تعویض روغن، آهنگری، گچکاری، زرشک پاک کنی، تراشکاری، فلزکاری، عطاری، کالای بهداشتی ساختمان، میوه فروشی، خواربار فروشی، کشاورزی و دامداری است.  

دیگر خبرها

  • نیاز مرغ روزانه کشور کمتر از ۷ هزار تن است
  • مبارزه با فرار مالیاتی به دلالان پتروشیمی رسید
  • اعلام نرخ اقلام اساسی بازار سمنان در روز پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت
  • عرضه سیب زمینی ایرانشهر به بازار مصرف
  • قیمت جدید دام زنده اعلام شد
  • ۹۶ درصد اشتغال تعهد شده در سال ۱۴۰۲ ایجاد شده است
  • غفلت در بهره‌برداری از میادین مشترک نفت و گاز، چه بر سر آینده اقتصاد می آورد؟
  • اشتغال ۱۷۱ نفربهبودیافته زیرپوشش بهزیستی در خراسان جنوبی
  • اعلام نرخ اقلام اساسی بازار سمنان در روز چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت
  • توزیع روزانه میوه و صیفی در میدان مرکزی به ۲۲ هزار تن رسید